Thuispagina van Roelof Koekoek


Foto

Sony SLT-A65
www.sony.nl

Sony α
Sony SLT-A65 www.sony.nl

Sony α

Vlak voor onze reis naar de Verenigde Staten in augustus 2013 heb ik een nieuwe digitale camera aangeschaft: een Sony SLT-A65. Deze camera is voorzien van Translucent Mirror Technologie, waarbij de spiegel niet meer opgeklapt hoeft te worden. Met de 24 megapixels Exmorâ„¢ APS HD CMOS-sensor levert de camera hoge resolutie opnamen, waarbij ook video-opnamen in Full HD tot de mogelijkheden behoren.

Aangezien de lenzen en de accu's van de vorige camera (zie hieronder) ook op de nieuwe camera passen, hoefde ik alleen een nieuwe body aan te schaffen. Omdat voor de opslag niet langer van Compact Flash gebruik wordt gemaakt, moest ik bovendien nieuwe SD-HC geheugenkaartjes aanschaffen.

Leuke nieuwe opties zijn GPS en de mogelijkheid tot het maken van panoramafoto's. Hierbij maakt de camera heel snel achtereen - tijdens de horizontale of verticale beweging van de camera - diverse foto's, die vervolgens op een slimme manier aan elkaar geplakt worden tot een panoramafoto.Analoog
Minolta 505 si

Jarenlang heb ik met veel plezier gefotografeerd met mijn Minolta Dynax 505si spiegelreflexcamera. Deze was voorzien van een Minolta 28-80 mm F3.5-5.6 standaard zoomobjectief. Daarnaast had ik nog een Minolta 75-300 mm F4.5-5.6 tele-zoomlens.

Minolta 4000 AF

Verder had ik een prachtige Minolta 4000 AF flitser, waar ik erg enthousiast over was. Het leverde hele fraaie resultaten.

Copyright Roelof Koekoek – laatst gewijzigd op 27 december 2013